Mojmír Vlašín

Islamisty v Česku nepotřebujeme

29. 08. 2017 10:10:09
Předseda vlády si zajel na další kolo předvolební kampaně do Rakouska, kde mimo jiné prohlásil: „Další muslimy už v Česku nechceme“.

I když toto prohlášení je jasně vypočítáno na zisk volebních preferencí, nelze mu upřít jistou logiku.

Pokud se totiž v Česku obáváme přílivu muslimů, nemáme tím obvykle na mysli ztrátu tradičních křesťanských hodnot, ale obáváme se toho, že spolu s muslimy přicházejí islamisti, to jest političtí ztroskotanci, kteří chtějí zneužít koránu, islámu i samotných muslimů pro svůj vlastní prospěch. A spolu s nimi přicházejí také různí magoři, kteří jsou schopni ve jménu boha zabíjet. Ale my je tady opravdu nepotřebujeme.

Pokud jde o najíždění auty do lidí, průkopníkem této metody se stala psychopatka Olga Hepnarová, poslední odsouzená k trestu smrti na území bývalého Československa. Nepotřebovala k tomu ani islám, ani korán ani ajatolláha, stačila jí k tomu vlastní deprivace.

Také střílení do lidí v restauraci u nás nemusí provozovat exotičtí teroristi, stačí poblázněný důchodce z Uherského Brodu. A to máme ještě štěstí, že nejsme v Norsku.

Nenávist k jinověrcům vede některé náboženské fanatiky například v Egyptě k vypalování křesťanských chrámů. I v tomhle si vystačíme sami. Kostel v Gutech byl nejen významným křesťanským symbolem, ale i cennou historickou památkou. Extremisté se k nám nemusejí obtěžovat, našinci to zastanou.

Už vidím, jak si mnozí ťukají na čelo – jak si můžu z takových vážných věcí dělat legraci. Už slyším, jak mne odsuzují jako rouhače bez svědomí. Ale pardon – to je přece česká výsada, kterou si nesmíme nechat vzít. Jak už zpívali Paleček a Janík: „I z vážné věci udělaj vtip, sbohem Slovensko, bude ti líp.“ A pokud přestaneme žertovat, mohou si islamisti mnout ruce.

Domnívám se, že pomatencům, kteří ve jménu toho či onoho boha vraždí lidi či ničí kulturní hodnoty by se neměla poskytovat taková publicita. Jsme jim trochu za užitečné idioty. Jejich hnusný a zbabělý čin je leckdy zoufalým krokem a teprve následně se z nich stávají džihádisté, prostě proto, že to tak chceme vidět. Je to senzace pro prajmtajmy a první strany. Oběti opilých řidičů a „obyčejných“ automagorů se zákazem řízení se na tyto pozice nedostanou.

Ne, opravdu si nemyslím, že by nás islamismus (stejně odporný jako nacismus či komunismus) neohrožoval. Jsou skutečně lidé, kteří mají zájem rozvrátit evropské hodnoty a zavést právo šaría. A ti nejvíce utočí na evropskou integraci a Evropskou unii, protože její rozklad je v jejich zájmu. A vědomě či nevědomě jim v tom pomáhají nacionalisti typu Borise Johnsona a Marie Le Penové. Jsem skutečně přesvědčen, že jestli nás někdo může před islamisty zachránit, tak jsou to samotní muslimové.

Autor: Mojmír Vlašín | karma: 16.60 | přečteno: 814 ×
Poslední články autora