Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mychal_B

18. 4. 2009 17:05
Referendum o přesunu bylo jen demagogickým gestem

Kolik procent obyvatel Brna používá železniční dopravu?

Zato těch, kteří hlavní nádraží skutečně využívají (pracující, studenti) se neptal nikdo.

A pokud je mi známo, s obslužností hlavního nádraží v nové poloze prostřednictvím MHD se samozřejmě počítá.

0 0
možnosti

zviřátko

21. 4. 2009 23:08
Re: Referendum o přesunu bylo jen demagogickým gestem

Ono se s tím počítá. Zatím jsou výsledky takové, že by to mohlo odvézt možná skoro polovinu lidí, co tam přijedou.

0 0
možnosti

iMuf

18. 4. 2009 12:03
Konec zelenkavé demagogie

Potěšující je, že společnosti se mstícím lesním mužům a ženám i jejich ekologistickým pseudostranám snad na české politické scéně zvoní umíráček. Stále sice mohou škodit prostřednictvím svých "občanských sdružení" a "hnutí (mysli)" při jednotlivých řízeních, ale tady se snad úředníci do budoucna poučí, uznají sílu soupeře a budou se k jejich obstrukcím typu procesní námitky "absence rozhodnutí o výjimce k zásahu do biotopů a jedinců zvláště chráněných druhů živočichů, zjištěných na území nádraží 8-o" stavět zodpovědněji.

0 0
možnosti

ak1975

18. 4. 2009 10:15
nádraží v centru

Co ale udělat se zaprodanci typu Ander? Pro neznalé - člověk který se díky podpoře  NvC dostal do politiky jako jeho zastánce a pak obrátil o 180?

0 0
možnosti

karelman

18. 4. 2009 10:46
Re: nádraží v centru

Hlavně se nespálit dvakrát o stejný kamna.

0 0
možnosti

UbrecenaPetra

18. 4. 2009 7:59
nádraží v centru?

nemám vyhraněný názor, varianty jsou dvě. že to jde je vidět ve více městech i v zahraničí, každá z variant má své klady i zápory - u té odsunuté: kdopak asi vlastní ty pozemky?

0 0
možnosti

iMuf

18. 4. 2009 9:27
Re: nádraží v centru?

Ano, pozemky jsou argument jako hrom, paní ubrečená.

0 0
možnosti

brumla-xyz

18. 4. 2009 0:48
Pan Vlašín pravděpodobně vlakem moc

necestuje. Jinak by mu muselo být jasné, že stávající nádražní budova včetně kolejiště současnému objemu přepravy nestačí. Pátky v nádražní hale jsou opravdu husté. Málokdy se mně také stane, že by vlak, kterým jezdím od Blanska projel úsek Židenice-hlavní nádraží bez přískoků.  Samotné nádraží jako celek musí na navštěvníkovi Brna udělat "nezapomenutelný" dojem.

0 0
možnosti

tippler

18. 4. 2009 7:48
Re: Pan Vlašín pravděpodobně vlakem moc

Nevím, jak moc pan Vlašín cestuje nebo necestuje vlakem. Já dojíždím do centra Brna vlakem denně a říkám - má pravdu, ten chlapec!

Dojíždím ze směru od Tišnova. Polovina lidí vystupuje v Kr. Poli. Jestli se nádraží přesune kamsi mezi kopřivy, budou tam vystupovat všichni.

Šalina to nebude mít šanci pobrat, takže můžeme rovnou začít šetřit na metro...

To, že je na nádraží b....l, není otázkou polohy, ale přístupu provozovatele (proč může být ve Vaňkovce čisto a nádraží ne?). A vlaky by nemusely jezdit přískokem, kdyby zabezpečovací zařízení nepamatovalo krále Klacka. Udělejte si výlet do Vídně, postavte se na perón ve stanici Wien-Rennweg a budete se divit, kolik vlaků se vejde na dvě koleje :-)

0 0
možnosti

karelman

18. 4. 2009 0:37
Pane doktore, když pravdu, tak ale celou

Minulé vedení sice opravdu prosadilo stavbu nového nádraží na jihu, ale tehdejší opozice, tzn. současné vedení, která slibovala zachování nádraží v aktuální poloze, dělá přesně to samé. Současné vedení včele s panem Onderkou podvedlo voliče. Viz též   http://mikeska.blog.idnes.cz/c/13187/Koho-jsme-to-vlastne-v-Brne-volili.html.  No a když tak zkuste zapracovat na tom formátování;-). Zdravím. Mikeska 

0 0
možnosti

cojanato

18. 4. 2009 0:57
Re: Pane doktore, když pravdu, tak ale celou

No, tady by mohl pan Vlašín asi něco doplnit. Doufám, že odpoví věcně. (Díky)?

0 0
možnosti

Ccecil

18. 4. 2009 0:32
Nádraží v centru je hovadina

ale zelený mozek to nepochopí a nepochopí. 1000+1 proti argumentů, už jen to, kudy ty vlaky musí jezdit a to, že vlastně ničí prostředí. Ale zelení prostě zaveleli vlaky do centra a stop odsunu nádraží a panáčkové poslušně aportují. Bez špetky zdravého rozumu. RvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License