Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No situace je jasná.

Pán Vlašín pár let studoval vysokou školu a pár let četl příručky Greenpeace a podobných Peace. A nyní si myslí, že snědl veškerou moudrost světa, všechno ví nejlíp a cítí se povolán tu svoji veškerou moudrost světa nutit všem lidem kolem  dokola.

2 1
možnosti
Foto

J20a57k78u94b 86R25o21t57h

11. 2. 2013 14:18

Na Šumavě jde především o to, aby se nerozmnožil a krutě neškodil obtížný hmyz. Zvláště druhy Veš zelená. Velmi agresivní a velmi parazitický.!!

2 2
možnosti

Teda ten pan je dobrej demagog.

1 2
možnosti

Ničitel přírody Mojmír Vlašín, nositel ceny Největší zelený zločinec 2012_ http://www.antimeloun.cz/wp-content/uploads/2012/12/antimeloun-2012.pdf

si nedá pokoj!

Zničená zelená Šumava vám není dost, ještě vám to nestačí? Máte zálusk na Jeseníky a Beskydy? ;-€;-ORv

2 1
možnosti

Vážená madam...docela by mně zajímalo jaká je Vaše profese.Vlašín má pravdu.Korupce a obrovská touha po penězích, ber kde ber a jak ber, tak jako všude kolem nás se projevuje i na Šumavě.A je to tak jednoduché.Pokácejme všechno co se dá.Jsou to přece prachy! Tedy ..".díky za kůrovce.Nebýt jeho měli bychom to s kácením krapet složitější".Jestli Vás napadlo vážená proč nepostupují tak sekyrnicky jako my Němci na druhé straně Šumavy ?Patrně nejsou tak chytří jako my...řeknete si možná.A s Vámi všichni kritikové tohoto článku.

0 0
možnosti
Foto

Pane Vlašíne, na Šumavě byl posledních několik století už skoro všude hospodářský les vysázený člověkem. Až začátkem 90.let minulého století zde byl zřízen Šumavský národní park a zahájen šílený experiment postupného "návratu" hospodářského lesa na nějaký "původní les" - příroda si prý pomůže sama.

Předloni v létě jsem strávil nějaký čas na Šumavě a nepřejte si slyšet jak na všechny ty "ekology" místní stálí obyvatelé nadávali. Říkali zhruba: "Nás tady po staletí les živil a teď si nesmíme vzít na topení ani ty všechny uschlé stromy okolo. Dříví abychom kupovali z nížin. Ekologové vyhánějí ze Šumavy turisty a nejraději by odtud vyhnali i nás místní. Napřed komunisté vyhnali lidi z blízskosti státní hranice a teď by z toho zbytku Šumavy ekologové nejraději vyhnali lidi úplně!"

6 0
možnosti
Foto

Alespoň z těch století uberte na jedno. Masivní umělá výsadba lesa započala přibližně před 120 lety, ale ani předtím nebyla těžba hlavní obživou obyvatel.

Ale aby nedošlo k mýlce, já si nemyslím, že  by se na Šumavě nemělo vůbec těžit dřevo, je by se nemělo těžit v prvních, zvláště chráněných územích.

0 0
možnosti
Foto

Pane Vlašíne, přivažte se, prosím, k něčemu u Vás v Brně. Na Šumavu už nikdy nelezte, z následků Vaší ochrany se bude vzpamatovávat několik desetiletí.

5 1
možnosti

Co desetiletí, několik staletí to bude trvat. Než na těch místech méně příznivých pro růst lesních porostů proběhne celý vývojový cyklus: travnaté porosty na degradované půdě - pionýrské křoviny - pionýrské dřeviny - až konečně žádoucí smíšený les.

Pokud vůbec nedojde mezitím k takové erozi půdy, že na těch místech zůstane jen holý kámen a štěrk, kde se uživí maximálně nějaké mechy a pár nejodolnějších rostlin.

4 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License