Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Je to jen propaganda k přesvědčení voliče, aby podpořil malou (vaší) stranu. K jednotlivým argumentům:

- Jelikož slouží volby k přenosu politických práv na zastupitele, dochází u volby neparlamentního subjektu k situaci, kdy není volič nikým zastupován (jako by politicky nebyl).

- Jestliže budete mít na výběr mezi tím, že strana prosadí alespoň některé vaše požadavky a tím, že bude brblat mimo parlament, tak je výběr prvého nasnadě. A má to jasnou logiku. 

- Zároveň každý hlas, který nehodíte parlamentní straně chybí té vaší alternativě vůči nějakému jasnému zlu (např. komouši)

- Volby by neměly sloužit k obohacování stran. Argument finanční podporou rezignuje na ústřední smysl voleb, kterým je přenos politických práv.

1 0
možnosti
PK

Hlavně co mi kteří nemáme nikoho na koho Politická práva přenést? Nekandidoval nikdo komu bych věřil dost na to abych to udělal

0 0
možnosti
RH

Já jen argumentuji proti vzneseným argumentům. Pokud nemám na výběr, tak zvolím třeba "stranu všeobecného dobra pro všechny", ale argumenty o vyhozeném hlasu jsou prostě platné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License