Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J62a16k38u65b 24M56a61c90h

14. 4. 2016 0:05

Vážený pane, než se pustíte do psaní takového článku měla by předcházet diskuze s lidmi, kteří ví a znají. Pracuji jako porodník víc jak 40 let, zatím jsem měl štěstí a několik tisíc dětí všude po světě neutrpělo porodem žádnou újmu. Jestli Vás toto téma opravdu zajímá rád s Vámi budu osobně diskutovat. Statistiky jsou krásné, ale často zfalšované. Věřte, že pocit zodpovědnosti za dva životy a vědomí, že se fatální,

špatné rozhodnutí nedá vrátit jsou hrozně zavazující. A přes všechny statistiky stačí, aby při porodu doma měla rodičky i novorozenec nějaký problém a už máte málo rukou ke zvládnutí této situace.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

máme čtyři vnoučata, z toho 3 se narodila doma, jedno v porodním domě, žádné v porodnici. Bylo to svobodné rozhodnutí jejich rodičů.

Máte prosím nějaké (nezfalšované) statistky z území našeho státu, že domácí porody u nizkorizikových porodů jsou rizikovější než tytéž v porodnicích. Rád se s nimi seznámil. Moji adresu najdete na mém webu a nebo to pošlete přes administrátora blogu.

Ve svém blogu jsem snažil ukázat, že osobní zkušenost je dobrá ( například ta vaše) ale teprve statistika může ukázat jak to je. Znám člověka, který kouří 50 let a je zdravý a proto tvrdí, že všechny statistky o škodlivosti kouření jsou zfalšované....

0 0
možnosti
Foto

Já nikdy nerodil a samozřejmě ani rodit nebudu. Ale moje ženy a moje děti ano.

Takže, dnes se mi narodil první vnuk (4. vnouče) a to samozřejmě v porodnici.

Věc byla komplikovaná, dítě bylo přetočené nožičkama dolů a vyžadovalo to spoustu vyšetření.

A nedovedu si představit, že po těch všech vyšetřeních by se dcera zbláznila a šla rodit císařem doma.

Strašná představa, že? Ale někdy to asi jde dobře. Nicméně to riziko je u domácího porodu nepochybně vyšší než u porodu v porodnici.

A ten, kdo to nechápe by si na to měl nechat vystavit potvrzení.

1 0
možnosti
TB

Oháníte se hypotézami, ale zodpovězte jednoduchou otázku: který novorozenec potřebující resuscitaci má větší naději na přežití - ten v nemocnici, který je resuscitován bezprostředně po porodu, nebo novorozenec, ke kterému musí přijet RLP, tzn. s 10-15 minutovým zpožděním? To je ta základní otázka, vše ostatní jsou zcela nepodstatné věci.

3 0
možnosti
DT

Porod prostě riziková věc je a je jen logické, že to porodníci vědí a poukazují na to.

Kdo jiný by to měl vědět lépe než ti, co se s tím denně zabývají?

1 0
možnosti
JN

J85i13ř19í 72N23o16s32e93k

13. 4. 2016 15:21

Rodiče revers nepodepíšou, protože tím by převzali zodpovědnost na sebe. Pokud vím, odmítají to, protože pak by jim v případě zdravotního poškození nebo úmrtí dítěte mohlo hrozit stíhání stejně jako chybujícím porodníkům. Navíc by stát - teoreticky - mohl odmítnout hradit za dítě léčbu a pomůcky a různé podpory.

Četl jsem kdesi diskusi se zastánci domácích porodů, a tímto se oháněli oni sami - ale odkaz - už si nevzpomenu, je to delší doba.

1 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License