Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nu, k "nezaplacení" některé nápady EU opravdu jsou. Například podpora OZE a to nemyslím, jen tu finanční, tu jsme si zbabrali sami. Mám dlouholeté zkušenosti s pokusy realizovat stavbu Větrného parku Chomutov. V lokalitě, v které má stát, jsou za finanční pomoci EU vytyčeny plochy: Natura 2000, Evropsky významná lokalita (EVL), chráněná přírodní památka, chráněná území a ještě asi čtyři další druhy ochrany přírody. A víte co to znamená? Vůbec nic. Správní orgány ať už je to Magistrát města Chomutova, Obecní úřad v Klášterci n.O, Krajský úřad v Ústí nad Labem je kdykoli připraven dát na cokoli vyjímku, bráníce se přitom frází, "že takto, (myšleno při dodržování každého nařízení) by se nepostavilo nikdy nic". Ochrana přírody je někdy tak dokonalá, že v podstatě znemožňuje jakoukoli činnost a úřady, místo toho, aby iniciovaly jejich změnu, volí cestu jejího porušování, protože je to rychlejší a lidé nemají moc síly se této zlovůli roky bránit a riskovat tak soudní řízení, kterým investoři těchto staveb často vyhrožují.

0 0
možnosti
VM

V44á15c91l55a28v 24M53a21c23h

19. 12. 2016 11:14

" V životním prostředí a ochraně přírody jsou opravdu evropské instituce k nezaplacení"

obávám že k nezaplacení jsou doslova a do písmene:-(

1 1
možnosti
SB

Možná EU je na životní prostředí ohleduplnější, než jsme my.

Avšak životní prostředí, to je také věcí přelidnění.

A jestliže EU nic nedělá proti tomu, aby se v Evropa usazovali lidé ze zcela jiných kulturních okruhů, kteří budou mít běžně pět a více dětí na jednu ženu, tak ta EU může být k životnímu prostředí sebeohleduplnější, avšak udělá více škody než současná dost bezohledná politika českého státu.

4 1
možnosti
VV

Bohuzel, takove Karlovy Vary uz jsou zcela prelidnene lidmi z jinych kulturnich okruhu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License