Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevidím jediný důvod, proč by si nemohli o všech těchto věcech rozhodovat zúčastnění. Nic z toho nemusí řešit stát, nekuřák se rozhodne, že do kuřácké hospody nevstoupí ani kdyby tam měli nejlevnější pivo široko daleko. Dnes už je většina lidí přesvědčena, že zakouřené prostředí škodí, takže v zakouřené hospodě nebude setrvávat z neznalosti. Očkování totéž, není třeba to řešit státním příkazem, kdo chce, nechť nechá své děti očkovat, kdo nechce nemusí a klidně může risknout, že se potká s nemocemi, které se v Evropě podařilo zlikvidovat. U domácích porodů je situace stejná, každý ví, že existuje nějaké riziko, pokud se ho rozhodne podstoupit je to jeho boj. Je smutné, že v současném civilizovaném světě byl člověk zbaven rozhodování o sobě samém, zvažování možných rizik a jen se podřizuje přebujelému nařizovacímu systému, který ho vodí za ručku jak malého hlupáčka.

1 1
možnosti
Foto

Problém je, že ve všech uvedených případechnerozhoduje člověk sám za sebe, ale i za ostatní

0 0
možnosti
JR

J88a98r58a 96R27a87n22k

28. 12. 2015 21:32

Miluji tyhle diskuse, presne tak se zde v Kanade diskutovalo asi pred 8 lety.....ted uz na to nikdo ani nevzpomina, takze mam male deja vu:-)R^

0 0
možnosti
Foto

A jak to dopadlo u vás v Kanadě?

0 0
možnosti
Foto

Jako bývalý kuřák. (nyní už asi 5 let nekouřím) se za kuřáky stavím, jsou hospody, kde prostě k pivu cigareta patří...

Kouření bych jenom omezil v době, kdy je pauza na oběd.... Někde můžou být nekuřácké hospody celé, ale některé hospody ať jsou i s tou cigaretou... (nekuřák tam prostě půjde sednout s tím, že ostatní kouří)

2 0
možnosti
Foto

Je fakt, myslím to je v Irsku, kde to zakázali úplně, tak si kuřáci chodí zapálit ven. Prý si na to už zvykli.

0 0
možnosti
ZS

Zakazovat kouření v restauracích je nesmysl. Chcete snad říct, že zdraví nevinných nekuřáků ohrožuje pouze kouření v restauraci (nebo lépe řečeno v putyce, protože v drtivé většině restaurací se nekouří už teď), a nikoli třeba kouření na ulici, zastávce MHD nebo na balkoně činžovního domu? Takže buď kouření, prodej a výrobu cigaret zakažte úplně a postavte tabák na roveň tvrdým drogám, nebo nechte kuřáky být s tím, že uzavřené prostory, kde se mohou oddávat svému zlozvyku budou viditelně označené, aby tam žádný gramotný nekuřák nemohl omylem zabloudit.

U plošného očkování se mýlíte v tom, že je společenská nebezpečnost neproočkované populace minimální. Možná dokud by se jednalo o ojedinělé případy, ale jakmile se učiní první ústupek, značné procento rodičů pod tlakem všech možných hysterických internetových fám podlehne, a bude tu zaděláno na nové masové epidemie potenciálně smrtelných chorob. Naprskat na někoho bacily černého kašle je podle mě daleko nebezpečnější, než smrdět v hospodě cigaretou.

Domácí porody jsou analogické jízdě v automobilu bez zapnutého bezpečnostního pásu. Ve většině případů se nic nestane a všechno proběhne hladce, ale když se něco semele, přítomnost lékaře u porodu stejně jako zapnutý bezpečnostní pás může zachránit život. Jestliže zakazujeme jízdu bez zapjatého bezpečnostního pásu, měli bychom zakázat i domácí porody. Jestliže domácí porody povolíme s tím, že je to na zodpovědnosti rodičů, povolme i jízdu bez bezpečnostního pásu s tím, že bezpečnost řidiče je jeho zodpovědností, a on ať v případě nehody nese něsledky.

PS udělejte něco s tou svou fotkou. Opravdu to nepůsobí dobře, když po otevření vašeho blogu na mě vybafne váš obličej v nadživotní velikosti.

6 1
možnosti
RH

Myslím, že možnost svévolně znečišťovat ovzduší nepatří mezi nějaké lidské svobody. :-/

2 1
možnosti
Foto

Uzavřená kuřácká hospoda fakt enormně znečišťuje ovzduší, hahaha. Továrny a doprava, případně topení petflaškama s pilinami... Tam hledejte pravé viníky na znečištěném ovzduší.

1 1
možnosti
Foto

Mýlíte se-veterináři očkují zvířata ještě v době kdy jsou kojena-naopak je žádoucí je naočkovat před odstavem. Platí to pro štěňata, králiky, koně...

Např. http://www.ockovani.cz/ockovani-koni/

Mimochodem-nikdy se neprokázala žádná souvislost očkování s autismem, ale jednoznačně se prokázalo menší procento umrtí a poškození zdraví u očkovaných dětí v porovnání s dětmi neočkovanými.

Takže se staví na jednu stranu údajná možnost o nějakou desetinu promile zvýšeného výskytu autismu proti řádově o procenta vyšímu počtu úmrtí neočkovaných dětí.

U domácích porodů jste to popsal přesně-na jedné straně stojí odborníci a na druhé rodiče. Riziko pro dítě je jednoznačně u domácího porodu vyšší-staví se u něj pohodlí matky nad bezpečí dítěte. (mimochodem paraglaiding s dítěmtem rovněž provádět nelze)

2 0
možnosti
JN

J15i35ř97í 72N63o87s27e51k

28. 12. 2015 21:17

Vidíte, v těchto věcech s vámi souhlasím. Moje první slavnostní plus pro vás (vlastně ne, ještě bylo u fotek se zvířátky a vnuky). Nemohl byste být racionální i v jiných oblastech, kde jde rovněž o kejhák, kolego?

1 0
možnosti
Foto

Vážený autore, trochu mícháte moc věcí dohromady.

O kouření Vám své názory sdělili již jiní diskutující, více méně vládne názor, že pokud Vám kouření vadí, vyhledávejte jiné podniky, kde se nekouří, výběr je bohatý.

Stran očkování - určitou nevýhodou je to, že již nyní nevidíme umírat kojence na záškrt, nevidíme malá batolata, jak nechodí, protože mají dolní končetinu postiženou poliomyelitidou atd. Máme pocit bezpečí a proto je popřáváno sluchu těm, kteří očkování považují za zbytečné. Myslím, že není třeba čekat na nějakou novou morovou ránu, která by připomněla, že nikdy nebude vyhráno.

Stran domácích porodů toho bylo sděleno mnoho. Pokud opravdu máme svobodnou společnost, nic nebrání ženám, aby rodily na lesním paloučku za novoluní, nicméně musejí počítat, že pokud se něco nemilého přihodí / a že se děje i zdravým rodičkám a plodům/, nebude u nich vůz RZP do 5 minut. Pokud se plod dusí, pak po 5 minutách je více méně málo co k zachraňování a to na rozdíl od nemocnice, kde je problém vyřešen mnohem dříve.

8 0
možnosti
JR

J14a91r16a 13R73a11n77k

28. 12. 2015 21:30

To vse beru, ale co chudak obsluhujici nekurak;-)?

0 1
možnosti
MK

Odpovím vám je na jedno. Nikdo vás nenutí sedět s kuřáky v restauraci. Jako nekuřák teď sedím ve Valašské Kolibě, kde jsou kuřáci a vůbec mi to nevadí

5 0
možnosti
PT

P64e63t16r 94T11o93m64e50k

28. 12. 2015 17:52

Takže když vám budu v hospodě prdět a smrdět pod nos, nebude vám to vadit. bezva.

0 3
možnosti
DH

D13a25v62i40d 73H92o79l56e84c

28. 12. 2015 17:26

Nejlépe zakázat všechno,co škodí. Lidé jsou přece nesvéprávní blbci že ano.Musí mít mantinely co mohou dělat,co mohou jíst,na co se mohou dívat ve veřejnoprávní televizi atd.

2 0
možnosti
Foto

„kuřák omezuje svobodu druhého, který musí sedět v zakouřené místnosti“

Není pravda. I kdybyste tu lož zopakoval tisíckrát, na pravdu se nezmění. Vy do té zakouřené putyky nemusíte chodit, nikdo vás tam nestrká násilím, jakož na žádnou restauraci nemáte 0änezadatelné lidské právo“. Více viz http://pechar.blog.idnes.cz/c/488832/ma-nekurak-nezadatelne-lidske-pravo.html

2 2
možnosti
Foto

Restaurace je veřejně přístupné místo, pokud se jedná o prostory restaurace v budově tak to, že je tam za určitých okolností možno kouřit je nesmyslná vyjímka.

Můj postoj je zde:

http://radekpolicky.blog.idnes.cz/c/488378/je-silnejsi-pravo-na-svobodu-podnikani-nebo-pravo-na-ochranu-zdravi.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License