Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co vím, tak atrakcí jsou zejména Zelení, v Brně konkrétně Mojmír Vlašín i nechvalně proslulá rodina Hollanových přisátá všemi ústy na státní penězovody.

0 0
možnosti
FV

Moto GP v Brně každopádně ano. Je to jeden z nejzajímavějších a nejoblíbenějších okruhů. Osobně mě mrzí, že se tam nejezdí těch závodů mnohem víc. Pokud si vzpomínám, jezdily tam ještě nedávno Superbiky, DTM, A1GP, GT1. Teď ani nevím, co tam bude. Zřejmě to vedení úplně prokaučovalo.

Mám rád přírodu ale i závodní motorismus, v tomhle případě si myslím, že by to nemuselo být na škodu ani jedné straně.

0 0
možnosti
Foto

Ale, Františku, rozumíš vůbec tomu?

1 0
možnosti
Foto

Další cyklostezky? Proboha ne.

1 1
možnosti
VF

Velká cena Brno je TRADICE, ne atrakce. První závody se jely v roce 1930.

Jezdili tu hvězdní závodníci.

Když to zvládli pořadatelé před šestaosmdesáti lety, zvládnou to i dnes. Jen to chce dobré hospodaření a poctivé lidi.

Maďarsko, země bez tradice, jakou má Brno, má vybudovaný okruh pro F1 a my budeme rušit i ty zbytky úžasné historie?

7 0
možnosti
ZS

119 platných odpovědí není rozhodně příliš reprezentativní vzorek, proto si vám dovolím nabídnout stodvacátou. VC má pro Brno několik efektů:

1. propagace města. Zde samozřejmě nemůže konkurovat SM vystoupení brněnského náměstka pro lajky. Celý svět už navždy bude mít město Brno spojen nikoli s nějakými veletrhy či motocyklovými závody, ale s vrcholným představitelem vedení města, který se nechává bičovat a křičí u toho "Aj wont mór".

2. ekonomický přínos. Hospody a ubytovací zařízení mají během takové akce žně. Nejen, že jsou plně obsazené, ale ještě si účtují výrazně vyšší ceny než běžně. Město na tomto participuje (nebo by alespoň participovat mělo), takže je v jeho zájmu, aby se takové akce pořádaly co možná nejčastěji.

3. dopravní komplikace. Jedna uzavírka D1, která trvá půl roku, je v celkovém součtu daleko větší komplikací, než takováto víkendová akce. Chápu, že obyvatele přilehlých vesnic obtěžuje hluk a nepořádek, ale s tím si dané nemovitosti kupovali. Mě na Šumavě také obtěžují davy turistů a aktivistů, co se vnucují s peticemi pro vybudování umělé divočiny, ale také s nimi nic nenadělám.

6 0
možnosti
JF

J10a30n 53F82r48o70l51í46k

29. 7. 2016 17:25

Přidal bych 121. Tento stát nás okradl o jeden bilion kč na fotovoltaice jejímž výsledkem je naprosto marginálních 2,6% celkové výroby elektřiny. Zalistovací poplatek v Brně je proti tomu prkotina. Co myslíte je větším ekonomickým přínosem nalít 700 mio do dolu Paskov a zabránit tak na chvíli propouštění polských (a části našich) zaměstnanců nebo dát 150 mio Dorně?

2 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License